Kategorija B

Motorna vozila, osim vozila AM, A1, A2, A, F, G i M kategorije čija najveća dopuštena masa ne prelazi 3.500 kg i koja su dizajnirana i konstruirana za prijevoz ne više od 8 putnika, ne računajući sjedalo za vozača; motorna vozila ove kategorije mogu biti u kombinaciji s priključnim vozilom čija najveća dopuštena masa ne prelazi 750 kg.
– minimalna starosna dob za kategoriju B je 18 godina.
UVIJETI ZA UPIS U AUTOŠKOLU :
- minimalna starosna dob 17 godina i 6 mjeseci

Kategorija BE

Kombinacija vozila koja se sastoji od vučnog vozila kategorije B i priključnog vozila, pri čemu najveća dopuštena masa priključnog vozila nije veća od 3 500 kg. (ne dovodeći u pitanje odredbe propisa o tipnom odobrenju za dotična vozila)
– minimalna starosna dob za kategoriju BE je 18 godina.
UVIJETI ZA UPIS U AUTOŠKOLU :
- minimalna starosna dob 18 godina i posjedovanje vozačke dozvole B kategorije

Proces polaganja vozačkog ispita:

 • 1Lječničko uvjerenje

  Uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za upravljanje vozilom dobijete nakon obavljenog liječničkog pregleda koji možete obaviti na Medicini rada, u Zadru na dvije lokacije.
 • 2Nastavna iz prometnih propisa PSP,polaganje PSP-a

  Nastava traje 30 sati i održava se u prijepodnevnim i/ili poslijepodnevnim satima u prostorijama autoškole (kod nas možete nabaviti svu potrebnu literaturu).
 • 3Upravljanje motornim vozilim UMV praktični dio, nastava iz prve pomoći PP ispit

  akon položenog pismenog ispita upućujete se na obuku koja traje min. 35 sati. Obuku obavljate s našim instruktorima vožnje u terminima koji se usklađuju sa Vašim željama i mogućnostima.
 • 4Polaganje ispita upravljanje motornim vozilom UMV kraj

  akon što ste položili ispite iz PPSP i PPP te uspješno odradili praktični dio obuke prijavljujete završni ispit UV. Nakon uspješno položenog ispita vožnje od ovlaštenog ispitivača Hrvatskog autokluba, ispitivač šalje elektronsko uvjerenje o položenom vozačkom ispitu u PU. Nakon položenog vozačkog ispita potrebno se javiti u PU zajedno sa lječničkim uvjerenjem i osobnom iskaznicom.